“Medeniyet Mirasımızda Eğitimin Yeri ve Önemi” Paneli Özgür Halep Üniversitesinde Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü; kültürel etkileşimi bilimsel zeminde de gerçekleştirebilmek, bölge ile Türkiye arasında sağlam akademik köprülerin kurulmasını sağlamak, farklı dallarda çalışma yapan akademisyenlerin ve araştırmacıların dikkatlerini alanları çerçevesinde bölgeye çekebilmek maksadıyla farklı başlıklarda konferanslara imza atmaktadır.

26 Mart’ta Özgür Halep Üniversitesi Azez Yerleşkesi’nde gerçekleşen panele Türkiye’den ve Suriye Güvenli Bölge’den farklı konuşmacılar katıldı. Panele; İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MED-AR)  Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ejder Okumuş, Özgür Halep Üniversitesi Rektörü Abdül Aziz Aldughaim, Özgür Halep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevad Ebu Hatab, Suriye Güvenli Bölge Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı İmad Barak ve Azez Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Fikret Çıtak konuşmacı olarak katıldılar.

Panelde; medeniyet kavramı, medeniyetin temelindeki olgular, İslam medeniyetinde eğitim anlayışı, Türk üniversiteleri ve eğitim anlayışı, Suriye Güvenli Bölge’de eğitim-öğretim faaliyetleri” gibi konulara değinildi.

Program, Özgür Halep Üniversitesi öğrencilerinin konuşmacılara yönelttiği sorularla sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Suriye Güvenli Bölge’de eğitim faaliyetinde bulunan üniversiteler ve Yerel Meclisler iş...

Senin Hikâyen Suriye konferans dizisinin ikincisi Çobanbey Başsavcısı Muhammed Emin Zeydan’ın teşrifleriyle 31 Mart...

Yunus Emre Enstitüsü ve Azez Radyosu arasında yapılan protokol gereği 5 Ocak 2022 tarihinde Türkçe canlı yayın...

Türkiye’de ve Suriye Güvenli Bölge’de üniversite eğitimine devam eden Suriyeli gençler; “Gelecek için benim de sözüm...