“Hatırladıkça Biz Oluruz Sergisi” Bab’da Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında “Hatırladıkça Biz Oluruz Sergisi”nin açılışı 18 Mayıs 2022’de Bab’da yapıldı.

Osmanlı Devleti dönemi Halep’inde sosyokültürel hayat hakkında bilgi veren resmî yazıların bulunduğu sergi Türkçe ve Arapça olarak Bab Yunus Emre Enstitüsünde katılımcıların beğenisine sunulmuştur.  

Gaziantep Vali Yardımcısı Burak Akeller, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Munis, Yunus Emre Enstitüsü Suriye Güvenli Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak'ın ve farklı kurum ve kuruluşlardan birçok kıymetli davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen program ikram ile sona erdi.

Sergi 25 Mayıs’a kadar Bab Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında açılan sergi 26 Mayıs’ta Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çobanbey Tıp Fakültesinde üniversite öğrencileriyle buluşacaktır.  

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü ve Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı...

Suriye Güvenli Bölge'de Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen kültür-sanat ve eğitim çalışmaları hakkında Türkçe,...

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Özgür Halep Üniversitesi iş birliği içinde SINIR-SIZ EDEBİYAT-Türk ve Arap Edebiyatı...

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Menekşe Derneği iş birliği ile 27-31 Mart tarihleri arasında Azez Yunus Emre Enstitüsünde...