Azez’de Kültür ve Sanat Dolu Bir Hafta Geride Kaldı

Yazıcı-dostu sürüm

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Menekşe Derneği iş birliği ile 27-31 Mart tarihleri arasında Azez Yunus Emre Enstitüsünde "Kültür ve Sanat Festivali" düzenlendi.

Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışı 27 Mart Pazar günü onur konuğu Prof. Dr. Ejder Okumuş'un açış hitapları ile gerçekleşti. Okumuş konuşmasında kültür-sanat faaliyetlerinin kültürel etkileşim hususundaki önemine değinerek, “Suriye Güvenli Bölge’nin televizyon kanallarında ve gazetelerde savaş, yokluk ve düzensizlikle anılmasına rağmen aslında gerçeğin çok farklı olduğunu bugün burada gördüm. Son üç günden beri bölgede katıldığımız programlarda canlı bir sanat algısının bütün olumsuzluklara rağmen var olduğunu görmek mutluluk verici. Bugün aramızda İdlip’ten gelen kıymetli sanatçılar var. Sanatın diliyle kardeşlik, birliktelik vurgulanıyor. Hafta boyunca sürecek etkinlikler şüphesiz herkese örnek olacak ve bu tür kıymetli çalışmalar Güvenli Bölge’nin her yerinde gerçekleşecek. Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe öğretiminin yanı sıra bölge sanatçılarıyla ortak programlar düzenlenmesi ve Enstitü’nün doğal bir adres hâline getirilmesi ayrıca teşekkürü hak ediyor.” dedi. 

"Sıfırın Altında" adlı tiyatro oyunuyla festival perdesi aralanan programda 28 Mart’ta “Vatan” Müzikali, 29 Mart’ta Behlül ve Hakim Zeklül adlı çocuk tiyatrosu, 30-31 Mart’ta Dünya Hafızasından Eserler adlı sergi ve kum sanatı icrası gerçekleştirildi. 

Kültür ve Sanat Festivali’ne dair görsellere ve videolara @yeeazez sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Diğer Etkinlikler

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü iş...

Azez Yunus Emre Enstitüsü tarafından 8 Mayıs tarihinde açılan Sınır-sız Düşler Resim Atölyesi 31 Temmuz’da sona erdi...

Azez Yunus Emre Enstitüsü tarafından Suriye Güvenli Bölge’nin Azez, Afrin, Raco, Şeran, Ahtarin, Soran ve Çobanbey...

Yunus Emre Enstitüsü ve Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı...