Gazeteciler için Dijital Araçlar ve Medya Okuryazarlığı Eğitim Programı Tamamlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü iş birliğiyle Suriye Güvenli Bölge’de farklı medya ajanslarında görev yapan on beş gazetecinin katılımıyla Azez ve Konya’da düzenlenen eğitim programı sona erdi.

 

18-19-20 Temmuz’da Azez Yunus Emre Enstitüsünde, 25-26-27 Temmuz’da Selçuk Üniversitesinde; “haber senaryosu oluşturma, görüntüyü haberleştirme ve kriz bölgelerinde habercilik pratikleri, medya okuryazarlığı ve dezenformasyon, kısa film senaryosu yazma, kısa film çekimi ve kurgusu, diksiyon eğitimi, uygulamalı atölyeler” başlıklarında eğitim verildi.

 

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selman Selim Akyüz ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Sefa Doğru tarafından verilen eğitimlerin Konya aşamasında, 5. İslami Dayanışma Oyunları’na katılım sağlanarak habercilik pratikleri hakkında uygulamalı çalışmalar yapıldı.

 

20 Temmuz’da gerçekleşen kapanış programında Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Yunus Emre Enstitüsüyle farklı kültür-sanat ve eğitim programları düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek; “Doğru bilgiye ulaşmanın ilk aşamasında gazetecilere büyük rol düşüyor. Doğru habercilik anlayışının olmadığı bir yerde bilgi her zaman sorguya açık olacaktır. Suriyeli gazetecilerin Azez’de ve Konya’da aldıkları eğitim umarım doğru gazetecilik anlayışına katkı sağlar.” dedi.

 

Katılımcılara sertifika ve hediye takdim edilmesinin ardından eğitim programı sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Azez Yunus Emre Enstitüsü tarafından Suriye Güvenli Bölge’nin Azez, Afrin, Raco, Şeran, Ahtarin, Soran ve Çobanbey...

Suriye Güvenli Bölge'de Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen kültür-sanat ve eğitim çalışmaları hakkında Türkçe,...

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Özgür Halep Üniversitesi iş birliği içinde SINIR-SIZ EDEBİYAT-Türk ve Arap Edebiyatı...

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Menekşe Derneği iş birliği ile 27-31 Mart tarihleri arasında Azez Yunus Emre Enstitüsünde...