Azez’de Nevruz Kutlaması

Yazıcı-dostu sürüm

Suriye'nin Azez ilçesinde Nevruz büyük bir coşkuyla kutlandı. Yunus Emre Enstitüsü, aralarında ünlü Türk sanatçı Şükriye Tutkun'un da bulunduğu birçok sanatçıyla Nevruz'u kutlamak için unutulmaz bir konser düzenledi. 

Yunus Emre Enstitüsü, Suriye’nin kuzeyindeki Azez ilçesinde, baharın gelişini simgeleyen nevruzu kutlamak amacıyla etkinlik düzenledi.

.

ŞÜKRİYE TUTKUN, TRT SANATÇILARI VE SURİYELİ SANATÇILARLA UNUTULMAZ KONSER

Azez Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Türk halk müziği sanatçısı Şükriye Tutkun, TRT sanatçıları ve Suriyeli ses sanatçıları sahne aldı.

KARDEŞLİK ŞARKILARI YANKILANDI

"Umudumuz çiçek açıyor” adlı etkinlik çerçevesinde söylenen Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılarla kardeşliğin önemine dikkat çekildi.

Türk halk müziği sanatçısı Şükriye Tutkun,  "Baharın gelişini simgeleyen nevruz etkinliklerini Azez'de kutlamaktan çok mutluyum. Herkesin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

 

ÇOCUKLARDAN ÖZEL GÖSTERİ

Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak da kutlanan bugün için Yunus Emre Enstitüsünce “Baharın Çocukları” adlı gösteri de düzenlendi. Down sendromlu ve farklı türden engellere sahip çocuklar özenle hazırladıkları gösteriyi seyircilerle paylaştı.

Coşku dolu anların yaşandığı Nevruz kutlamalarına bölgenin ileri gelenleri de katıldı.

 

 

Diğer Etkinlikler

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Menekşe Derneği iş birliği ile 27-31 Mart tarihleri arasında Azez Yunus Emre Enstitüsünde...

Azez Yunus Emre Enstitüsü, Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Şafak Derneği iş birliği ile düzenlenen Anneler Günü...

Azez Yunus Emre Enstitüsü 2022 yılı kültür-sanat faaliyetleri kapsamında bölgedeki eğitim kurumlarıyla yürüttüğü...

Azez Yunus Emre Enstitüsü 2022 yılı kültür-sanat faaliyetleri kapsamında bölgedeki eğitim kurumlarıyla yürüttüğü...