Engelleri Sanatla Aşarız Resim Sergisi Azez’de Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Güvenli Bölge’de yürüttüğü kültür sanat etkinlikleri aracılığıyla sanatın ve sanatçıların önündeki engelleri kaldırarak mutlu yarınlara doğru hep beraber yürüyebilmenin yolunu açmaya devam ediyor.

Azez Yunus Emre Enstitüsü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İdlib, Afrin ve El-Bab’ta yaşayan engelli sanatçıların eserlerinin bulunduğu “Engelleri Sanatla Aşarız” adlı resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  

Engelsiz Hayatın Tuvale Yansıması

Program görme engelli ressam Şukri Najjar’ın bağlama icrası ile başladı. Sonrasında Azez Yunus Emre Enstitüsü müdürü Fikret Çıtak açış konuşmasında; “Toplum tarafından engelli ama Yunusça dünyaya bakanlar için “özel” olarak adlandırılan İdlib, Afrin ve El-Bab’tan katılımlarıyla bizleri şereflendiren sanatçı arkadaşları ve siz değerli misafirlerimizi hürmetle selamlıyorum. Duyamamak, görememek, özgürce koşamamak büyük bir engel olarak karşımıza çıkabilir. Biz duyabilenlerin, görebilenlerin, koşabilenlerin çevresinde bulunan sanat eserleri sanatçılarımızın dünyasının bize açılan kapısıdır. An itibarı ile nefes aldığınız mekân birbirinden kıymetli beş sanatçımızın dünyasından bizlere sunulan çok küçük bir parçadır. Onlar bizim her daim içinde olduğumuz ama bir türlü hissedemediğimiz güzellikleri bizlere gösteriyor. Engelsiz bir hayatı tuvale aksettirerek savaşı, barışı, birliği, mutlu yarınları çerçeveye sığdırıyorlar. Onlara olan sevgimizin ve saygımızın küçük bir göstergesi olarak aralık ayı boyunca özel kardeşlerimizin katılımıyla yapılacak programlar düzenlenecektir. Engelleri Sanatla Aşarız etkinlikleri kapsamında 5 Aralık Pazar günü özel kardeşlerimizin sergileyecekleri tiyatro oyununu izleyeceğiz. Yine ay sonuna kadar sanat atölyesi çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Serginin açılışının ardından program ikramla sona erdi. Sergi 24 Aralık 2021 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecektir.

Diğer Etkinlikler

Azez Yunus Emre Enstitüsü tarafından 8 Mayıs tarihinde açılan Sınır-sız Düşler Resim Atölyesi 31 Temmuz’da sona erdi...

Yunus Emre Enstitüsü ve Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı...

Yunus Emre Enstitüsü ve Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı...

Suriye Güvenli Bölge'de Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen kültür-sanat ve eğitim çalışmaları hakkında Türkçe,...