24 Kasım Öğretmenler Günü Azez'de Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün 17 Eylül 2020 tarihinden beri Güvenli Bölge’de yürüttüğü Türkçe öğretimi ve kültür sanat faaliyetleri kuruma yeni katılan öğretmenlerle katlanarak devam ediyor. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin motivasyonlarını artırmak ve öğretmenler günü coşkusunu beraber yaşamak amacıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı düzenlendi.

“Bir Hayalin Peşinden Gidenlerin Günüdür 24 Kasım”

Azez Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fikret Çıtak; öğretmenlik mesleğinin kutsallığının Güvenli Bölge’de daha da arttığını dile getirerek herkesin öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasına başladı. Fikret Çıtak, “İlk olarak Türkçe öğretimini alanında uzman öğretmen kadrosuyla bölgenin her yerine taşımak istiyoruz. Bunu sadece şehir merkezlerindeki Enstitü Hizmet Binaları ile değil Millî Eğitim Bakanlığının koordinesinde eğitim faaliyetleri gösteren bölgelere öğretmen görevlendirmesi yaparak da sağlıyoruz. Genel Türkçe kurslarına bölgede büyük bir teveccühün olması bizlere yapılacak işin, gidilecek mekânın, dokunulacak kalbin çokluğunu her daim hatırlatmakta. İşte siz kıymetli öğretmenlerimizden kalbinizdeki millî tarih şuuruna heyecanınızı da ekleyerek bu kutlu yolda ilerlemenizi istirham ediyorum. Milyonların ortak olduğu bir hayalimiz var. Bu hayalin peşinden gidenlerin kutlu günüdür 24 Kasım.” diyerek konuşmasını tamamladı. Günün anlamına dair bütün öğretmenlerimize gül hediye edildi.

Program yemek ikramının ardından 2022 yılı eğitim ve kültür sanat faaliyetleri hakkında bilgilendirmenin yapılmasıyla sona erdi.