Suriye'nin Çobanbey ilçesinde Geleceğin Doktorları Yetiştiriliyor “İnsan Âlemde Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar…”

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğiyle Çobanbey Tıp Fakültesi ve Çobanbey Meslek Yüksek Okulu ilk hazırlık sınıfı öğrencileri için 6 Ocak 2022 tarihinde Çobanbey Hastanesinde Sertifika Takdim Töreni düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğiyle Çobanbey Tıp Fakültesi ve Çobanbey Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Mart-Eylül 2021 tarihleri arasında başlayan Türkçe eğitim sürecinin ilk safhası tamamlanarak, Tıp Fakültesi Türkçe hazırlık sınıfındaki 75 öğrenciye B2 seviyesine kadar Türkçe öğretilmiştir. Eğitim sürecinde Suriyeli öğrenciler için Yunus Emre Enstitüsü tarafından 3 Türk Dili Okutmanı görevlendirilerek sürece katkı sağlanmıştır.

Törene Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı A. Kutalmış Yalçın, Güvenli Bölge Sağlık Koordinatörü Bahadır Karaca, Çobanbey Hastanesi Başhekimi Muhammed El İdris, Çobanbey Hastanesi Başhekim Danışmanı Dr. İsmail Hakkı Göl, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Mehmet Okumuş katıldı.

Ödül töreni öncesinde açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Şeref Ateş, Suriye’yi güvenli bir geleceğin beklediğini ve bunun için genç neslin gayretinin önemli olduğunu vurguladı. Yunus Emre Enstitüsü için Suriye’nin öncelik sıralarında yer aldığını söyleyen Ateş ayrıca Türkiye ve Suriye’nin ortak kültür ve tarihinden kaynaklanan kuvvetli bağlarının olduğuna ve bu bağları genç neslin kuvvetlendireceğine işaret etti.

Törende “Türkçe Sertifikası”nı alan Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Suriyeli Razan El Kadri, “Bir dil bir insan, iki dil iki insan. Burada bizlere olan katkılarınız için teşekkür ediyoruz. Güvenli ülkemde ileride ahlaklı, başarılı bir doktor olmayı hayal ediyorum.” dedi. El Kadri, Yahya Kemal’in “İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar.” mısrasına atıfta bulunarak fakülte arkadaşlarının gelecekle ilgili hayallerini de ifade etti. 

Diğer Etkinlikler

Azez Yunus Emre Enstitüsü 2022 yılı kültür-sanat faaliyetleri kapsamında bölgedeki eğitim kurumlarıyla yürüttüğü...

Azez Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe kurslarının ilk sertifika törenini 26 Ocak 2021’de gerçekleştirdi. 17 Eylül 2020’de...